søndag 2. oktober 2011

Blogg

Ordet blogg gir meg negative assosiasjoner, som et slags slagg som bare spyr ut overskuddsmateriale som bare er til bry. Mine store spørsmål til blogger har alltid vært; hvem er det man skriver for? Hvorfor skal det jeg skriver være interessant for andre enn de jeg kan snakke med her og nå?

Mitt største problem har nok vært at det er så mye annet spennende å lese på, så mange som kan så uendelig mye mer om et tema enn de som skriver en blogg. Nå vet jeg selvsagt at det er mange som har god peiling på det de skriver om, men hvorfor da skrive om dette på en blogg? Gi ut en artikkel istedenfor!

Som dere skjønner er min kjennskap til blogging begrenset, men i min tankeverden er bloggen som en tekst plassert mellom en halv-offentlig diskusjon og en dagbok. Hva skal da til for å gjøre denne sammenblandingen interessant? Mine svar på dette er at du enten må være så god innen denne sjangeren at det er faktisk mange som er interessert i å følge dine "løse tanker", eller at du følger et studium/kurs/en interesseorganisasjon hvor det er en nytteverdi å kunne skrive litt lenger enn i en diskusjonsgruppe på LMS.

Med denne solide skepsisen til den sjangeren stiller jeg meg åpen for å bruke en blogg på en fornuftig måte.

Charles